Statuut 1.

Commissaris Interne Competitie
Remco van Orsouw
+31 6 15176048
Internecompetitie@totelos.nl

Interne coördinator van het Studenten Sport Centrum (SSC)
Peter Geurts
040-2473232
p.geurts@tue.nl

Statuut 2.

2a.
Bij verhindering moet met de commissaris, tijdig, d.i. minstens 24 uur voor de aanvang van de wedstrijd, contact worden opgenomen. Eenmaal per seizoen mag men de wedstrijd in overleg met de commissaris uitstellen. Indien uitstellen niet mogelijk is, leidt dit tot een 3-0 reglementair verlies voor de verhinderde partij. Alle hierop volgende verhinderingen leiden automatisch tot een 3-0 reglementair verlies voor de verhinderde partij. Met ingang van seizoen 2018/2019 is uitstel niet meer mogelijk in de avondcompetitie.

2b.
Bij het niet tijdig, d.i. binnen 24 uur voor de aanvang van de wedstrijd, volgt automatisch 1 strafpunt voor het in overtreding zijnde team. Eenmaal per seizoen mag men de wedstrijd in overleg met de commissaris uitstellen. Indien uitstellen niet mogelijk is, leidt dit tot een 3-0 reglementair verlies voor de verhinderde partij. Alle hierop volgende verhinderingen leiden automatisch tot een 3-0 reglementair verlies voor de verhinderde partij.

2c.
Bij het niet komen opdagen zonder voorafgaande afmelding, volgen automatisch 2 strafpunten voor het in overtreding zijnde team. Hierbij verliest de partij die in eerste instantie af heeft gezegd de wedstrijd reglementair met 3-0.

Statuut 3.

Bij het niet komen opdagen als grensrechter volgt automatisch 1 strafpunt voor het in overtreding zijnde team.

Statuut 4.

4a.
Bij vijf of meer strafpunten wordt het betrokken team onmiddellijk gediskwalificeerd. Alle tot dan toe door dat team gespeelde wedstrijden komen te vervallen.

4b.
Indien een gediskwalificeerd team opnieuw wil deelnemen aan de Interne Competitie dient dit team zich opnieuw in te schrijven en te betalen. Instroom is mogelijk bij de start van de eerstvolgende herfst- of lentecompetitie. De commissaris en coördinator kunnen ten alle tijden de inschrijving weigeren.

Statuut 5.

5a.
Elke speler dient in het bezit te zijn van een geldige sportkaart en deze tijdens de wedstrijd bij zich te hebben. Bij aanvang van het seizoen dienen van ieder team de namen van alle spelers van dat team (tenminste 6), alsmede hun sportkaartnummers bij de commissaris bekend te worden gemaakt. Indien een team tussentijds een nieuwe speler aantrekt, dan dienen de gegevens onmiddellijk doorgegeven te worden aan de commissaris.

5b.
Een speler mag niet bij te veel teams ingeschreven staan, al zeker niet bij meerdere teams binnen één klasse. De commissaris bepaalt in overleg met het bestuur van Totelos wanneer een speler bij te veel teams staat ingeschreven. Wanneer de commissaris en het bestuur bepaalt dat een speler in te veel teams speelt, wordt geacht dat de desbetreffende speler wordt uitgeschreven bij één of meerdere teams en mag niet meer spelen voor deze teams. Blijkt een speler toch voor één van die teams te spelen, verliest dat team de desbetreffende wedstrijd reglementair met 3-0 en krijgt dat team daarnaast nog een strafpunt.

Statuut 6.

6a.
Na afloop van de herfstcompetitie promoveren de kampioen en de nummer 2 van klasse 2, klasse 3, klasse 4, klasse B en klasse C. De onderste twee van klasse 1, klasse 2, klasse 3, klasse A en klasse B degraderen. Er zijn dus geen aparte promotie/degradatie wedstrijden.

6b.
Bij gelijk eindigen van promotie-, c.q. degradatiekandidaten, valt een team met strafpunten zonder meer af, vervolgens is het doelsaldo bepalend; is ook dat gelijk dan wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld. Tijd en datum voor zo’n wedstrijd wordt in overleg met de betrokken teams door de commissaris vastgesteld.

Statuut 7.

7a.
Aan het einde van het competitiejaar wordt er, tijdens de afsluitavond, gestreden om het Algemeen Kampioenschap. De kampioen en nummer 2 van klasse 1 en klasse A van zowel de herfst- als de lentecompetitie, hebben het recht om deel te mogen nemen aan dit kampioenschap. Ook de winnaars van alle Totelos Intern Toernooien (TIT) en de regerende Algemeen Kampioen hebben het recht om deel te mogen nemen. Op deze afsluitavond zullen er eventueel ook wedstrijden georganiseerd worden voor teams die niet het recht hebben om deel te mogen nemen aan het kampioenschap.

7b.
Als de kampioen of nummer 2 van klasse 1 of klasse A van de lentecompetitie al eerder in het jaar het recht had verworven om deel te mogen nemen aan het Algemeen Kampioenschap, dan heeft de nummer 3 (of 4) van de lentecompetitie recht op deelname aan het kampioenschap. Ook hier bij volledig gelijk eindigen beslissingswedstrijden.

Statuut 8.

Elke wedstrijd duurt (hoogstens) 25 minuten. Er wordt niet van speelhelft gewisseld. Tussen de middag eindigen de wedstrijden, ongeacht het tijdstip van aanvang, uiterlijk om 12:15, 12:45 en 13.15.

Statuut 9.

Er wordt gespeeld volgens de regels weergegeven onder ‘Spelregels’. Elke speler wordt geacht op de hoogte te zijn van deze regels.

Statuut 10.

Er wordt gespeeld op het officiële veld gevormd door de zwarte lijnen.

Statuut 11.

Tijdens een wedstrijd mag er niet langs de kant ingespeeld worden.

Statuut 12

De consequenties van een rode kaart tijdens een wedstrijd zal een schorsing zijn waarvan de lengte wordt bepaald door het bestuur van Totelos.

Statuut 13.

Eventuele klachten kunnen schriftelijk gemeld worden bij de commissaris via het postvak in het SSC. Voor dringende zaken kan er ook telefonisch contact worden opgenomen met de commissaris.

Statuut 14

Strafpunten bij onsportief gedrag

1 strafpunt: De captain van de tegenstanders stuurt een appje naar de commissaris Interne Competite met  klachten over onsportief gedrag, hierbij vraagt de commissaris Interne Competitie bevestiging van de scheidsrechter.

1 strafpunt: scheidsrechter stuurt interne commissaris een bericht met klachten over onsportief gedrag van het desbetreffende team

Indien de tegenstanders en de scheidsrechter over dezelfde wedstrijd een appje sturen, geldt dit als 1 punt.

De klacht dient binnen 24 uur gemeld te worden bij de commissaris Interne Competitie. Zodra de teamcaptain van de tegenstander of de scheidsrechter de commissaris Interne Competitie een bericht stuurt met de klacht, zal zij deze in behandeling nemen. De uiteindelijke keuze om het desbetreffende team een strafpunt te geven ligt bij de commissaris Interne Competitie.

Bij 2 strafpunten stuurt de commissaris Interne Competitie een bericht naar het desbetreffende team over de gevolgen van het gedrag van dit team. Bij 3 of meer strafpunten vindt een gesprek plaats tussen de captain van dit team, de Commissaris Interne Competitie & nog iemand van het bestuur. 

Bij 5 of meer strafpunten wordt het betrokken team onmiddellijk gediskwalificeerd. Alle tot dan toe door dat team gespeelde wedstrijden komen te vervallen.

Het aantal strafpunten zal ieder studiejaar worden vernieuwd 

Een team krijgt een strafpunt wanneer:

  • Een team in minstens 3 verschillende wedstrijden een gele kaart haalt.
  • Een team in minstens 3 verschillende wedstrijden blijft klagen tegen de scheidsrechter

Voorbeelden waarbij een gele kaart gehaald kan worden

  • Als speler bederf je het sportieve spel
  • Een speler raakt de bal opzettelijk met zijn/haar handen
  • Hervatting van het spel enorm vertragen
  • Het te overdreven vieren van een doelpunt. Het is uiteraard toegestaan om een doelpunt te vieren, maar het moet geen buitensporig gedrag vertonen